Organicki-preplet-linija-1

Životopis

Valentina Šuljić rođena je 21. veljače 1976. u Zagrebu.

Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu 1995. godine, upisuje Odjel grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Za vrijeme studija boravila je u Republici Češkoj, točnije u Brnu na Fakulty vytvarnych umeni, (VUT), u okviru razmjene studenata. Godine 2000. radila je kao demonstrator u Grafičkoj radionici na ALU kod prof. Nevenke Arbanas. Diplomirala je 2001. godine u klasi prof. Frane Para. Iste godine pokreće Malu likovnu radionicu na otvorenom u Sutivanu na otoku Braču. Godine 2002. upisuje grupu pedagoških predmeta na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. U želji za daljnjim usavršavanjem 2003. godine upisuje poslijediplomske studije na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, grafički odjel (duboki tisak), kod mentora prof. Dževada Hoze i mentora prof. dr. Ibrahima Krzovića, gdje je i magistrirala u siječnju 2007. godine. Od 2005. do 2007. radila je kao stručni suradnik grafičkog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Poslijediplomski doktorski studij grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu polazi od 2006. godine pod vodstvom mentora red. prof. Frane Paro, mentorom red. prof. dr. sc. Vere Turković, gdje i doktorira lipnja 2014. godine.

Uža specijalnost joj je duboki tisak, grafičke tehnike kao bakropis, suha igla, reservage, akvatinta, vernis mou. Od 2002. likovni izričaj realizira kroz tehniku monotipije na papiru i staklu. Svoj umjetnički izričaj predstavlja publici na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u priznatim galerijama u zemlji i inozemstvu, te u okviru mnogih festivala. Uz navedeno aktivno bavi se grafikom kiparstvom, slikarstvom, dizajnom i fotografijom.

2002. godine postaje članicom Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), 2004. Udruge likovnih stvaralaca Zaprešića (ULSZ), a 2005. godine postaje članicom Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU).